MVC Duivelshoek


Minivoetbalclub Duivelshoek vierde op 21 april 2020 zijn 50ste verjaardag.

Na een gemotiveerde aanvraag kregen we op 21 september 2020 een aangetekend schrijven van het Paleis waarin stond dat het zijne Majesteit Koning Filip behaagd had om onze club de titel van Koninklijke te verlenen.

Wij zijn trots om de eerste minivoetbalclub in België te zijn aan wie deze eer en dit voorrecht te beurt vallen.

De Koninklijk Minivoetbalclub Duivelshoek werd opgericht in 1970 door Eric Clevers, regent L.O. en leerkracht, samen met zijn moeder Yvonne Clevers-Amandels.

De naam Duivelshoek verwijst naar het stukje Sint-Andries-Brugge tussen het huidige Canadaplein, Gistelsesteenweg, Legeweg en de Lange Vesting waar Eric en de eerste spelers allemaal zijn geboren of woonden. De meeste van hen waren trouwens (ex-)leerlingen van Eric.

De initiële doelstelling (die tot op heden nog steeds geldt) was om samen te voetballen in een sportieve en kameraadschappelijke sfeer.

Iedereen, zonder onderscheid in leeftijd of rang en stand, is welkom in de vereniging. Dit zorgt voor een rijke mix in diversiteit en gedachtegoed.

Elk jaar wordt er meegedaan aan de minivoetbalcompetitie, waar we al verschillende titels en prijzen in de wacht hebben gesleept .

Maar vooral het voetbalplezier en de vriendschap staan centraal. Iedere zondag wordt van 9 tot 10 uur onder elkaar gevoetbald in de sporthal De Koude Keuken op Sint-Andries.

En daarna verbroederd bij een mok koffie of een drankje aan de bar...

De huidige voorzitter, Carlo Hernou, die bij het overlijden van stichter Eric in 2002 het voorzitterschap overnam, doet er daarbij alles aan om van MVC Duivelshoek één grote familie te maken, in verbondenheid en met aandacht voor het wel en wee van elk lid.

Naast het voetbal organiseert het bestuur dan ook jaarlijks een quiz, een barbecue of een feestje ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis in de grote familie van Duivelshoek.

Wie graag voetbalt in een hartelijke sfeer, is steeds welkom en kan contact opnemen met Carlo Hernou of iemand van de club.

"Tot in de jaren '80 heette de ploeg DVH Rap en Rein, genaamd naar de toenmalige sponsor, en behaalden we in de regionale kern Brugge meerdere titels en bekers en waren we ook de schrik op de regionale toernooien. Geregeld hebben we ook meegespeeld in andere competities, zoals het Grusthof in Varsenare of in de provinciale reeksen in het zaalvoetbal. Vanaf 1980 veranderde onze naam in DVH Gemeentekrediet Harry Reinards, DVH Dexia Smeedepoort en DVH Dexia Brugs Ommeland. Dat is wellicht ook uniek: al veertig jaar lang kunnen we rekenen op de steun van dezelfde sponsor."

Nu speelt de club al een tijdje in de VMF-competitie Brugge-Oostkamp. "We draaien vlot mee aan de kop van de tweede klasse. De titel? Wie weet, maar onze jongste titel en beker dateert wel al van het seizoen '83-'84."

Uitslagen van MVC Duivelshoek kunnen gevolgd worden via uitslagen & klassement

Ontvangst koninklijke titel Duivelshoek minivoetbal: Koninklijke titel Duivelshoek minivoetbal